Novosti

U Rijeci predstavljena knjiga dr.sc. Drage Martinovića „Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave“

predstavljanje knjige rijeka 2

U organizaciji Hrvatske udruge za odnose s javnošću i Veleučilišta PAR u Rijeci je 7. studenoga 2023. godine održana promocija knjige dr. sc. Drage Martinovića “Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave“.

 

Dr. sc. Drago Martinović znanstveni je suradnik i docent, zaposlenik je javne uprave s velikim iskustvom rada u odnosima s javnošću. Autor je tri knjige i većeg broja znanstvenih i stručnih radova i članaka iz područja odnosa s javnošću, novinarstva, online medija i lokalne samouprave, odnosno javne uprave, te sudionik brojnih znanstvenih i stručnih skupova u zemlji i inozemstvu.

predstavljanje knjige rijeka 1
Knjiga je napisana na 264 stranice i donosi 10 poglavlja o dijelovima odnosa s javnošću s kojima se susreću PR-ovci u javnom sektoru, s naglaskom na komunikaciju s medijima i kriznu komunikaciju. Nastavak je višegodišnjeg Martinovićevog rada u području odnosa s javnošću, medija i lokalne samouprave. Devet godina bio je savjetnik za odnose s javnošću gradonačelnika Širokoga Brijega, a danas je ravnatelj Uprave civilne zaštite u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

U sklopu knjige Martinović je napravio zanimljivo i opsežno istraživanje u jedinicama lokalne samouprave. Riječ je o 20 gradova sjedišta županija u Republici Hrvatskoj i 17 gradova u BiH. Usporedivši Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, Martinović je istaknuo da je Hrvatska daleko razvijenija po pitanju struke odnosa s javnošću čemu zasigurno doprinosi jaka strukovna udruga kao i u javnosti prepoznati komunikacijski stručnjaci koji svojom reputacijom doprinose promociji struke.

Ulogu promotorica knjige u Rijeci imale su Ermina Duraj, predsjednica Primorsko-istarske podružnice Hrvatske udruge za odnose s javnošću i autorica knjige “ Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj” i Ljiljana Vidmar Erjavac, glasnogovornica Grada Opatije.

Obje su istaknule važnost stručne literature ne samo za edukaciju službenika koji obavljaju poslove odnosa s javnošću nego i dužnosnika koji vrlo često, u manjim gradovima i općinama, taj posao obavljaju sami.

Ova je knjiga metodološki dobro kreirana, sveobuhvatna te istodobno pisana jasnim i razumljivim jezikom. Njezina posebna vrijednost leži u činjenici da daje koristan teorijski pregled i istodobno praktični uvid, s fokusom na prakse u lokalnim samouprava, naglašeno je na promociji knjige.

predstavljanje knjige rijeka 3

 

Search